szerző:
MTI

Két év alatt nyolcvan százalékkal kell növelnie forgalmát az Origo Zrt.-nek ahhoz, hogy a kitűzött célt teljesítve jövőre bekerüljön a hat legnagyobb hazai médiavállalat közé – nyilatkozta Fischer András vezérigazgató. Pontos forgalmi értéket nem említett.

Már meglévő termékek felfutására és újak bevezetésére is építenek, de remélik, hogy módjuk nyílik felvásárlásra is. Az internetes, mobiltelefonos és televíziós szolgáltatásokra utalva azt hangoztatta, a cég „a három képernyő egységében” gondolkozik.

Fischer András kiváló kiindulási alapnak nevezte, hogy szolgáltatásaival – köztük a Freemail, az iwiw és az Origo-portálokkal – a hazai netezők 92 százalékát eléri a társaság.

Az Origo Zrt. e hó eleji sajtótájékoztatóján Weyer Balázs igazgató-főszerkesztő megjegyezte: a 15-25 éves korosztályban már nagyobb az internetezésre, mint a tévézésre fordított idő, ami a 18 és 49 év közöttiek esetében is csak negyedórával rövidebb.

hvg.hu Tech

„T” apuka elengedte az [origo] kezét

Jó ideje sejthető volt már, hogy a „T” csoportnak csinálnia kell valamit az [origo]-val. Megnőtt a gyerek, kinőtte ez eddigi ruháit. Annak idején a Matáv azért (is) szánta el magát saját tartalomszolgáltató építésére, mert azt remélte, hogy ezzel is serkenti a hazai internetezés terjedését.