szerző:
MTI

Rákaptak a magyarok a feljelentés ízére, sorra küldik rá a NAV-ot szerintük gyanús vállalkozásokra.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál illegális fodrászatot, virágüzletet, számlát nem adó táncoktatásról, házi gépjárműjavításról, élelmiszer-kereskedelemről vagy italforgalmazásról, zugkocsmáról is tettek közérdekű bejelentést – írja keddi számában a Magyar Idők. A közérdekű bejelentéseket egyébként az utóbbi időben felfedezte magának a lakosság: míg 2014-ben például majdnem 38 ezer jelzést tettek az állampolgárok, tavaly pedig kilenc hónap alatt további 25 ezret.

A bejelentőket általában a feketegazdaság visszaszorításának szándéka vezeti, irritálja őket a jövedelemeltitkolás és a tisztességtelenül működő vállalkozók meggazdagodása – fogalmazott a lapnak Sárközi Alexandra, a NAV szóvivője.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!