szerző:
hvg.hu

A külföldi munkavállalással foglalkozó szakember szerint új jelenségről van szó, ami a korábbi választások után nem volt tapasztalható.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után, középút nem maradt senkinek. Magyarország tehát egyrészt olyan maradt, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Nagyon megugrott a külföldi munkalehetőségeket keresők száma a vasárnapi választások után - ezt mondta a Portfolio.hu-nak Tanay Marcellt, a külföldi munkavállalással foglalkozó EuWork vezére. Tanay szerint az elmúlt két napban négyszer annyian keresték fel vonatkozó weboldalukat, többen is regisztráltak náluk, és ezzel együtt a telefonos megkeresések száma is nőtt.

Tanay azt is mondta, hogy mindez egy "új" jelenség, vagyis a korábbi választások után eddig nem tapasztalt tendenciáról van szó szerinte. Bár egyelőre nem lehet megmondani, hogy mennyire tart ki a trend, az látszik, hogy valóban többen vannak, akik külföldi munkavállalásban gondolkodnak, és már konkrét lépéseket is tettek ezért a választások óta.

A Portfolio hozzáteszi, lehetséges, hogy "csak" egy impulzusról van szó, és hosszabb távon majd visszaáll a korábbi trend.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!