szerző:
hvg.hu

Egyedi élménypontokat építenének a felcsúti kisvasúthoz, és Puskás-múzeumot a falu stadionjába.

Újabb nagy fejlesztések jöhetnek Felcsúton és a falu környékén – írta meg a Napi.hu. A portál egy minisztériumi forrástól kapott meg egy dokumentumot, amely szerint a cél az „aktív turizmus fejlesztése” 2018 és 2022 között. A Magyar Turisztikai Ügynökség csak annyit közölt, hogy kormánydöntés még nem született.

A legtöbbet a felcsúti kisvasút vonalán lévő zöldfelületi fejlesztésekre költenének, és ugyanitt „egyedi élménypontokat alakítanának ki”, 2,5 milliárd forintból. Az indoklás szerint „az állomások közti kisvasúti utazást élménypontok kialakításával még élvezetesebbé, vonzóbbá tehetjük”. Ezen kívül korhű, autentikus őrházakat telepítenének a kisvasút mellé.

A felcsúti stadionban 1,5 milliárd forintból egy Puskás Ferenc életét bemutató múzeumot hoznának létre. Ugyan Puskásnak semmi köze nem volt Felcsúthoz, a dokumentum szerint ki kell használni, hogy „Puskás Ferenc az egyik olyan márkaelem, mely a Budapestre érkező külföldiek számára kiemelkedő vonzerőt jelenthet”.

Szintén másfél milliárd forintot elkölthetnek a Váli-záportározó turisztikai hasznosítására. Egy tematikus játszótér épülne, vízi kalandparkot tennének oda, és még egy étterem is épülne.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!