szerző:
hvg.hu

Egy héten belül két rendkívüli és egy rendes közgyűlést is összehívtak Márki-Zay Péter városában.

A keddi rendkívüli közgyűlés után csütörtökre végül két közgyűlést is összehívtak Hódmezővásárhelyen. Az eredetileg délután négy órára meghirdetett rendes közgyűlés időpontja nem felelt meg a lényegében a testületet adó Fidesz-frakciónak, ezért kellett reggel kilenc órára rendkívülit is összehívni. Márki-Zay Péter azt írta közösségi oldalán, hogy ennek ellenére a délutáni ülést is megtartják.

Mint utóbb kiderült, bár a fideszes képviselők ezt nem közölték, Lázár János éppen délután három órakor veszi át parlamenti képviselői megbízólevelét Makón (nem Hódmezővásárhelyen, mint korábban), így nyilván azon az ünnepségen szeretnének részt venni.

Egyébként a keddi rendkívüli közgyűlés összehívása sem zajlott simán, sőt, az sem világos, hogy arra miért volt szükség, amikor annak kezdeményezésekor már tudható volt a rendes közgyűlés két nappal későbbi időpontja is, elegendő lett volna a javasolt előterjesztést felvetetni a napirendi pontok közé. Ezt meg is kérdeztük még kedden az ülést kezdeményező Fidesz-frakció vezetőjétől, Hegedűs Zoltántól, aki annyit válaszolt, hogy nem számítottak arra, hogy a rendes közgyűléshez ennyire közeli időpontban fogják azt megtartani. Így alakult, hogy kedden rendkívüli, csütörtökön pedig rendes közgyűlést tartanak a városban, sőt csütörtökön rögtön kettőt is.

Ráadásul, a csütörtöki rendes közgyűlés időpontját Márki-Zay Péter eredetileg péntekre tűzte ki, csak utóbb tették át azt csütörtök délutánra, amiről viszont tudni lehetett, hogy abban az időpontban Makón Lázár várja a fideszeseket. Ezért utasíthatták el a jobboldali képviselők a csütörtök délutáni időpontot, amit Márki-Zay nem tudott elfogadni, inkább egy rendkívüliülés-időpontot is kitűztek reggelre, a rendes ülést pedig megtartják

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!