szerző:
hvg.hu

Tallinnban már öt éve nem kell fizetni a közösségi közlekedésért.

Július elsejétől teljesen ingyenes lesz a tömegközlekedés Észtországban - írja az Euronews. A balti állam lesz a világon az első hely, ahol ezt a lépést megteszik.

Már most is az észtek üzemeltetik a legnagyobb tömegközlekedési rendszer a világon, amely a hét minden napján ingyenes, nemcsak nemzeti ünnepeken és alkalmanként. Tallinnban ugyanis öt éve vezették be az ingyenes közösségi közlekedést minden helyi lakcímmel rendelkező állampolgár számára.

Az ország gazdasági minisztere azt mondta, a bevezetést egy áttérési időszak előzi majd meg, melynek végére az egész országban ingyenes lesz a közösségi közlekedés, leszámítva azt a kevés területet, amely ebből kimarad.

A tömegközlekedés ingyenesség tétele azért nem egyszerű dolog, erről - több nemzetközi példával - részletesen ebben a cikkünkben olvashat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!