szerző:
hvg.hu

Már az is szinte aprópénznek tűnik a Mr. Funknál, hogy egy évvel korábban még csak 70 millió forint volt a veszteség.

Mérlegen a NER
Az igazság napja május 31-e, amikor a cégek közzétették éves beszámolóikat. Ekkor derült ki az is, mennyit fialt a kormányközeli vállalkozóknak 2017-ben Orbán Viktor, Lázár János vagy Rogán Antal barátsága.
Friss cikkek a témában

Nem tűnik a legjobb üzletnek Vajna Tímea fánkozója. A Mr. Funk Vendéglátó Kft. már 2016-ot is 70 millió forint veszteséggel zárta, a most beadott 2017-es beszámolóból viszont kiderül: tavaly már 168 millió forint veszteséget termelt a cég.

Pedig az árbevétel nagyot is nőtt, 22 millióról 184 millió forintra. Csakhogy eközben az anyagjellegű ráfordítások 59-ről 180 millió forintra emelkedtek, a bérekre és más, személyi jellegű kiadásra 22 helyett 107 milliót kellett költeni, és még a pénzügyi műveletek is elvittek a 2016-os ötmillió után újabb 19,4 millió forintot.

Tovább nőttek a cég tartozásai is, a hosszú lejáratú kötelezettségek már elérték a 435 millió forintot.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!