szerző:
hvg.hu

Ma hajnalban elfogták a 3-as metrón levideózott telefontolvajt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Videóra vették csütörtök este, ahogy egy férfi a 3-as metrón leszállás előtt a Klinikák megállónál kikapja egy nő kezéből annak mobiltelefonját, majd az ajtók záródása előtt leszállva a metróról elmenekül. Az egyik utas saját mobiltelefonjával rögzítette a történteket, majd felöltötte azt az internetre.

A meglopott nő feljelentést tett az ügyben, amelyhez csatolta a rögzített felvételt is, amelyen a Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói felismerték a 28 éves B. Tibort - közölte a rendőrség.

A budapesti férfit október 27-én, szombaton 2 óra 50 perckor barátnője VIII. kerületi lakásában elfogták, majd előállították és gyanúsítottként kihallgatták. B. Tibor elismertea mobillopást, és részletes beismerő vallomást tett egy hasonló módon október 22-én, hétfőn elkövetett bűncselekményről is.

Az Index olvasói arról számoltak be, hogy a férfi ugyanezzel a módszerrel a 9-es buszon nyakból letépve aranyláncot, valamint több mobilt is ellopott már, egyesek pedig úgy tudják, hogy 2007-ben el is ítélték hasonló ügyben.

Az ügyben a további eljárást – a gyanúsított őrizetbe vétele mellett – a Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitányság folytatja lopás vétség elkövetése miatt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!