szerző:
hvg.hu

Visy Zsolt miniszteri biztosként felel a dunai limes magyarországi szakaszának a Világörökség Jegyzékébe történő jelöléséért és a hajógyári-szigeti helytartói palota bemutatásával összefüggő feladatok koordinációjáért – derül ki a csütörtökön megjelent Hivatalos Értesítőből.

Visy Zsolt kinevezése tavaly december elsejétől idén május 31-ig szól, tevékenységét a Miniszterelnökséget vezető miniszter irányítja, és munkájáért havai 500 ezer forint díjazást kap. A miniszteri biztos titkársági feladatait a Miniszterelnökség Kulturális Örökségvédelmi Főosztálya látja el.

Szintén tavaly december 1-jétől 2016. május 31-ig szól Solti Péter miniszteri biztosi kinevezése, aki az intézményirányítási és finanszírozási rendszer kialakításáért felel. Feladata javaslatot tenni egyebek mellett a feladat- és teljesítményalapú finanszírozási rendszer kialakítására a felsőoktatásban, a fenntartói irányítás szervezeti hatékonyságának növelésére. A miniszteri biztos tevékenységét az emberi erőforrások minisztere a felsőoktatásért felelős államtitkár útján irányítja.

A  központi államigazgatási szervekről, valamint a  Kormány tagjai és az  államtitkárok jogállásáról szóló törvény szerinti díjazásra és juttatásokra jogosult, de titkárság nem segíti a munkáját – derül ki ugyancsak a csütörtöki Hivatalos Értesítőből.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!