szerző:
hvg.hu

Szilánkosra törte egy utas az egyik ellenőr arcát, de a Bors szerint a BKK nem akarja elismerni felelősségét az ügyben. A lap azt írja, hogy a gyermekét egyedül nevelő nőt kirúgták, kártérítést nem kapott, ezért bírósághoz fordult. A támadóját felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. A Bors utóbb helyreigazította a hírt: mint írták, a nőt nem rúgták ki, ő maga kezdeményezte munkaviszonya felbontását.

A nő az 50-es villamoson bírságolt meg egy utast, akinek se jegye, se bérlete nem volt. A férfi a járművön még normálisan viselkedett – olvasható a cikkben.

Az ellenőr ezután leszállt, és a megállóban hirtelen odalépett hozzá a megbírságolt utas, és követelte, hogy adja neki vissza a büntetéséről szóló papírt – nem kapta meg. Erre ököllel úgy arcon vágta a nőt, hogy szilánkosra tört az arccsontja, meg kellett műteni.

A lapnak azt mondta, hogy nem csak fájdalmai, pszichés problémái is voltak a támadás után, nem mer emberek közé menni.

A bíróság a támadót hat év börtönbüntetésre ítélte, egy év hat hónapra felfüggesztve.

A volt ellenőr azt mondta, hogy a BKK-tól senki sem kereste az eset óta, csak az elbocsátásáról küldtek papírt. Kártérítést nem fizettek, ezért a nő bírósághoz fordult. A Bors kedden helyreigazította a hírt: mint írták, a nő maga kezdeményezte munkaviszonya felbontását.

A lap megkereste az ügyben a Budapesti Közlekedési Központot. A sajtóosztály szűkszavú tájékoztatásában ennyit írtak az újság munkatársának: „Az ön által is említett eset egy folyamatban lévő ügy, amely kapcsán a független magyar bíróság álláspontja szerint fog társaságunk eljárni”.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!