szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A nemzetgazdasági miniszter jó példával jár elöl: befektetéseit államkötvényben tartja.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek 4,2 milliója fekszik értékpapírban (államkötvény: 3,1 millió forint, befektetési jegy: 1,1 millió forint), ami azt mutatja, hogy tavalyhoz képest nőttek a megtakarításai. Miniszteri jövedelme (1,1 millió forint bruttó) mellett egyéb jövedelmet nem visz haza Pasa parki otthonába – ugyanakkor 6,77 millió forint tartozása még mindig van pénzintézet felé.

©

A vagyonnyilatkozatában továbbra is hét ingatlant tüntet fel: kettő lakóház a második kerületben, egy kert, illetve egy telek Karcagon van. Csak amikor Rogán Pasa parki botránya kirobbant, Varga is módosította utólag a vagyonbevallását, és garázst, valamint tárolóhelyiséget is külön beírt a lapra.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!