szerző:
hvg.hu

A közigazgatási reformok jegyében, a további rendbontások elkerülése érdekében a hivatalt bezártuk. A demokrácia szünetel - állt azokon a plakátokon, amelyekkel szerda délben teleragasztották a tegnap botrányos jeleneteknek helyet adó Nemzeti Választási Iroda épületét. A plakátolók egyikét előállították a rendőrök.

Kb. ötven plakátot helyeztek el a Nemzeti Választási Iroda épületén aktivisták szerdán dél körül. Az aktivisták között feltűnt Gulyás Márton, a Slejm nevű Youtube-műsor készítője, a Krétakör és a Humán Platform korábbi ügyvezetője is.

A Kettős Mérce szerint a tiltakozók az épület ajtaját, falát és ablakait ragasztották tele a plakátokkal, amelyen a következő felirat szerepel a nemzeti konzultációt idéző megjelenítéssel és betűtípussal:

A közigazgatási reformok jegyében, a további rendbontások elkerülése érdekében a hivatalt bezártuk. A demokrácia szünetel.

Nem úgy, mint kedden, amikor botrányos jelenetekre került sor a Nemzeti Választási Iroda épületénél, a rendőrség kiszállt, és igazoltatta a plakátolók egy részét, addig a többiek folytatták a plakátolást. Az igazoltatottak elengedték, kivéve Gulyás Mártont, akit rongálás gyanújával előállítottak az V. kerületi kapitányságra.

"Demokrácia felfüggesztve" - körülbelül 50 ilyen plakátot helyeztek fel ma délben a Nemzeti Választási iroda épületére,...

Posted by Kettős Mérce on Wednesday, 24 February 2016

Mint arról beszámoltunk, kedden 10-15 izmos fiatalember (mint kiderült, köztük a Fradi Security alkalmazottai) állták el az utat a vasárnapi boltzárról szóló népszavazási kezdeményezéssel érkező MSZP-s Nyakó István elől. Így Herceghalom korábbi fideszes polgármesterének felesége tudta elsőként beadni a kezdeményezést.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!