szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Emmi helyettes államtitkára levelet küldött az iskolák igazgatóinak, hogy szabályszerűen kell eljárniuk a hétfői szülősztrájkon.

Megfélemlíti a kormány a pedagógusokat a hétfőre tervezett szülősztrájk előtt – olvasható ki egy levélből, amit a Kettős Mérce hozott nyilvánosságra. A levelet Sipos Imre, az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős helyettes államtitkára írta a Kebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) tankerületi igazgatóinak.

A levél tárgya a február 29-i tanítási nap kapcsán kialakult helyzet kezelése, magyarán az, hogy hogyan kezeljék a szülősztrájkot, amiről a médiából értesült a kormány. A szülősztrájkot a kormány oktatáspolitikája elleni tiltakozásként hirdették meg, és eddig több mint 27 ezren csatkakoztak hozzá.

A helyettes államtitkár levele szerint előfordulhat, hogy lesznek olyan szülők, akik hétfőn nem engedik iskolába a gyerekeket. Ezzel kapcsolatban azt írja, hogy február 29. tanítási nap, a tanítás nélküli munkanapokat az iskolák éves munkatervében kell meghatározni, és attól nem lehet eltérni.

A levél célja nem teljesen világos, a Kettős Mérce szerint Sipos Imre levele nem más, mint egyértelmű figyelmeztetés: ha bizonyos renitens szülők bizonyos, nevükön nem nevezhető okokból nem fogják iskolába engedni a gyereküket, az iskolának akkor is szabályszerűen kell eljárnia.