szerző:
hvg.hu

Egy orosz oldalon megjelentek az első, felújításra Oroszországba szállított budapesti metrószerelvény képei. Elég lerobbant állapotban van, bár ezt eddig is tudtuk.

Mint azt egy oroszországi metrós oldal pénteken képekkel is bemutatta, megérkezett az első felújítására váró 3-as metró szerelvény az azt egykor gyártó, most felújító Metrowagonmash Moszkva melletti gyárába. Mint írják, megtisztelőnek tartják, hogy a kontinens első metróját elindító város földalattijával dolgozhatnak, és az is nagy örömükre szolgál, hogy az EU-s országból érkező megrendelés elnyerésével olyan nagy gyártókat győztek le, mint az Alstom vagy a CAF.

A metrószerelvény állapota jól látszik a képekről: oldalán óriási graffiti, az egyik ülés kárpitja le van szaggatva. A kocsiban látható Budapest térképe, és a 3-as metró állomásai is az ajtó fölött.

Korábban sokat kritizálták a városvezetést azért, mert a 3-as metró kocsijait újak vásárlása helyett csak felújítják, majd később azért is, hogy miért az észt pályázóknál drágább ajánlatot tevő orosz pályázó nyert.

Azóta is több bizonytalanságot okoz a 3-as metró felújítása, kérdés például, hogy a 2017-es budapesti vizes vb látogatói hogyan jutnak majd el a versenyek helyszíneire (például a XIII. kerületi Dagály uszodakomplexumba), hogy hány állomást újítanak föl akadálymentesen, és legfőképpen, hogy a folyamatosan növekedő költségek miatt hány egyéb tervezett fejlesztést kell majd lehúzni a listáról.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!