szerző:
hvg.hu

Keményen fogalmazott a szegedi polgármester, amikor pártján belülről kapott felkérést, valljon színt miniszterelnöki ambícióiról. Szerinte nem lehet véletlen, hogy mindez pont a fideszes támadások idején történik.

Nem akarja idő előtt nyilvánosságra hozni pártelnöki ambícióit az MSZP jelenlegi legsikeresebb politikusa, Botka László szegedi polgármester, és nagyon ideges lett az Index információi szerint, amikor más szocialisták erre akarták rábírni. A nyilvánosság előtt ez úgy jelent meg, hogy a júniusi pártkongresszus nem foglakozik a 2018-as miniszterelnöki jelöltséggel, Botka pedig csak a jelölések után dönti el, hogy maga milyen tisztségben tudja a szocialista párt munkáját segíteni.

Ám a párt belső fórumain sokkal keményebben fogalmazott a belsős információk szerint, szerinte Bajnait is azért tudta szétszedni a Fidesz, mert két évvel a választások előtt állt ki miniszterelnöki ambícióival a nyilvánosság elé.

Botkát Harangozó Tamás és Hiller István kapacitálta a színvallásra, ám a szegedi polgármester szerint "Ingyen nem lehet valaki ilyen hülye!", nem lehet véletlen, hogy az ellene indított fideszes támadásokkal egy időben akarják a párton belülről is színvallásra késztetni.