szerző:
hvg.hu

A vitatott stílusú, Juhász Pétert is meginterjúvoló TV2-s újságíró kalandja a Corvinussal egyszeri volt, egyelőre nem folytatódik a tényfeltáró kurzusa.

Nem lesz több Kunfalvi-féle tényfeltáró kurzus a Corvinuson, tudta meg az Átlátszó. Kunfalvi Nóra akkor tett szert országos ismertségre, amikor egy héttel ezelőtt elkészítette némileg vitára ingerlő interjúját Juhász Péter Együtt-politikussal. Az anyag nagy vihart kavart, főleg akkor, amikor Juhász a maga, vágatlan verzióját is feltette a Facebookra – utóbb közölte, be is perli Kunfalvit. Ebből derült ki, hogy a válaszait jelentős mértékben megrostálta a Tények. A kérdéses interjú, riport miatt a MÚOSZ etikai bizottsága vizsgálatot is indított, a Tényeket pedig már annyian hagyják ott, hogy Vajnáék kétségbeesetten próbálják befoltozni az egyre nagyobb szakemberhiány miatt támadt lyukakat.

Még nagyobb port vert aztán fel, hogy a szakmailag kétséges értékű anyagot készítő Kunfalvi – felettese azóta el is hagyta a Tényeket –, oknyomozó-tényfeltáró újságírást tanít a Corvinuson. Orbán Ráhelhez hasonlóan.

Az Átlátszó megkereste a Corvinust, ahonnan az az információ érkezett, Kunfalvi nem alkalmazottja az egyetemnek, csak óraadóként volt kurzusa, ez azonban csak egy félévre szólt, ugyanakkor az idén már nem indul oknyomozó-tényfeltáró kurzus, sem Kunfalvival, sem mással a Budapesti Corvinus Egyetem Magatartástudományi és Kommunikációelméleti Intézetében.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!