szerző:
hvg.hu

Jövő hétfőtől Solti Péter vezeti a szervezetet.

Ahogy korábban megírtuk, távozik Pölöskei Gáborné – Áder János köztársasági elnök húga – a Klebelsberg Központ éléről.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Solti Pétert, az intézményirányítási és finanszírozási rendszer kialakításáért felelős miniszteri biztost bízza meg a Klebelsberg Központ elnöki feladatainak ellátásával – derül ki a tárca közleményéből. A minisztérium ebben egyúttal megköszönte a korábbi elnök Pölöskei Gáborné, valamint Jenei Zoltán miniszteri biztosok munkáját, akik levezényelték a szervezet pénzügyi konszolidációját, valamint az új szervezet kialakítását.

Vezetőváltásra készülhetnek a Klebelsberg Központnál

Még januárban változhat a Klebelsberg Központ vezetése, távozhat Pölöskei Gáborné - értesült a Magyar Nemzet.

Nem tart attól, hogy ha a Klik eltűnik a süllyesztőbe, az ön karrierjének is vége? - tettük fel a kérdést a HVG portrérovatában Pölöskei Gábornénak tavaly tavaszi kinevezése után.
Alaposan végig szoktam gondolni, hogy mit vállalok el, és mi lehet az eredménye. Ez nem egyszerű történet, de azt is látom, hogy a kormány elszánt a megoldásra, és én hiszek abban, hogy sikerülni fog. Ahogy magamban is. Még sosem volt olyan feladat, amit úgy kellett volna abbahagynom, hogy nem végzem el, és feladom - válaszolta akkor.

Mint írták, a tankerületi központok létrehozásával új fejezet kezdődött az állami intézményfenntartás történetében. A kialakított szervezeti struktúra szolgáltatói szemlélettel rendelkező, a döntéseket az iskolákhoz közel meghozó önálló költségvetési szervekből, a tankerületi központokból és az ő tevékenységüket segítő, koordináló középirányítóból, a Klebelsberg Központból áll.

A Klebelsberg Központ az eddigieknél nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy menedzserszemlélettel végezze a feladatait, a rendelkezésre álló erőforrásokat, tudást és lehetőségeket minél hatékonyabban csatornázza be a tankerületi központokon keresztül az iskolákba. Ennek a megvalósítása lesz Solti Péter elnök feladata az új struktúra megerősítése és fejlesztése mellett.

Solti munkáját Hajnal Gabriella szakmai elnökhelyettesként segíti majd. Ő 17 évig dolgozott egy többcélú intézmény vezetőjeként, és tagja volt a pedagógus sztrájkbizottságnak. A gazdasági elnökhelyettesi poszton nincs változás, Kotán Attila a helyén marad.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!