szerző:
Zelki Benjámin

Budapest főpolgármestere már azon gondolkodik: visszavonja a város pályázatát, ha megfelelő számú aláírás lesz az olimpiaellenes népszavazáshoz. Hamarosan kiderül, mi lesz a referendum sorsa.

Ha meglesz a kellő számú aláírás az olimpiaellenes népszavazás kiírásához, akkor a főpolgármester komolyan el fog gondolkozni rajta, hogy visszavonja az olimpiai pályázatot – jelentette be Tarlós István szokásos pénteki sajtótájékoztatóján.

Tarlós kijelentette: messzemenőkig elzárkózik attól, hogy kijátssza a népakaratot. Vagyis ha összegyűlnek az aláírások, akkor nem keresnek jogi kiskapukat a referendum halogatására. A népszavazási kezdeményezéséhez épp péntekig lehetett gyűjteni az aláírásokat, az kora délután derül ki, hogy a Momentum Mozgalom összegyűjtött-e a budapestiek 10 százalékának támogatását.

Délután az Index kérdésére Tarlós megerősítette, hogy ha mindenki rá hárítja a feladatot, akkor ő már jövő szerdán beviszi a fővárosi közgyűlés elé az olimpia visszavonásáról szóló javaslatot.

A főpolgármester 2019-es újraválasztását épp a héten lengette be a Fidesz. Ha Tarlós valóban újabb öt évre kapna bizalmat a kormánytól és a város lakóitól, akkor 2024 nyarán még Budapest élén állna.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!