szerző:
hvg.hu

"Ők is nagyon dühösek", nemcsak a demonstrálók.

A publicista blogján azt írta, ők is záros határidőn belül utcára fognak vonulni, mindannak védelmében, ami számukra fontos és szent. És dühösek lesznek – utalt vissza arra, ahogyan több médium is leírta a vasárnap a CEU melletti tüntetés után a Kossuth téren maradt tömeget.

Aztán így folytatta: "Úgyhogy egy darabig még őrjönghettek az utcákon, megpróbálhatjátok feldúlni a Parlamentet, a minisztériumokat, a Fidesz-székházat, a köztársasági elnöki hivatalt, neki mehettek a rendőröknek, megtámadhatjátok az újságírókat – még egy darabig. Aztán majd nem.

Aztán majd megtapasztaljátok, milyen érzés üldözöttnek és fenyegetettnek lenni. Mondom: már mi is nagyon dühösek vagyunk. Világos?"

Bayerhez hasonlóan fogalmazott Gajdics Ottó, a Karc FM főszerkesztője is véleménycikkében a keddi Magyar Időkben. Miután hosszan értekezett arról, vajon miért nem tudta vagy akarta kiszűrni sorai közül "a néhány ezer önmagából kivetkőzött hőbörgőt" – akik között állítólag akadt, aki csikket akart elnyomni a Pesti Srácok riporterén – az az óramű pontossággal működő nemzetközi hálózat, amely minden nehézség nélkül vitte utcára vasárnap több tízezer szimpatizánsát szerte Európából, így figyelmeztetett:

De előre szólunk, hátrább az agarakkal! Dühös emberek, mint említettük, a kormányoldalon is vannak. Szerencsére nehezebben vetkőznek ki emberi mivoltukból, ám azt ők sem tűrik, ha csikket akarnak elnyomni az arcukon.

És így tett a Civil Összefogás Fórum elnöke, Csizmadia László is, aki azt követően, hogy leírta, szerintük még durvábban kellene megrendszabályozni a civil szervezeteket, közölte:

"Szárazon tartva a puskaport, ha külföldről támadás éri szuverenitásunkat, identitásunkat, a békemenet szervezőjeként aktivizáljuk szimpatizánsainkat. A magyar emberek sorskérdéseinek megoldását a zsidó-keresztény civilizáció értékeinek szem előtt tartásával képzeljük el."

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!