szerző:
hvg.hu

72 órás őrizetet rendeltek el Komáromy Gergő és Kiripolszky Csongor ellen, akik vízbázisú festékkel dobták meg a Szabadság téri emlékművet. Ügyüket gyorsított eljárásban, már kedden tárgyalja a bíróság.

72 órára őrizetbe vették Komáromy Gergőt és társát, Kiripolszky Csongort, miután hétfőn vízalapú, könnyen lemosható festékkel dobták meg a Szabadság téri szovjet emlékművet.

Azaz előállítás után "72 órás őrizetbe vették őket garázdaság szabálysértés elkövetéskor tetten ért gyorsított bírósági eljárás lefolytatásának céljából" – ahogy a hatóság fogalmaz.

A szovjet emlékművet is megdobálták festékkel

A szombati tüntetés egyik fellépője, Komáromy Gergő ment el "locsolni".

Az ő ügyüket, akárcsak a Sándor-palota felé festéket dobó Gulyás Márton és Varga Gergő esetét, is gyorsított eljárásban tárgyalja a bíróság.

Korábban úgy lehetett tudni, hogy szerdára tűzik ki a tárgyalást, azonban azt már ma megtartják: Komáromy Gergő ügyét 11-kor, Kiripolszkyét 12.30-kor tárgyalják a Tölgyfa utca 1-3. szám alatt – írja a 444.

Védelmüket a TASZ ügyvédje látja el.

Gulyás Mártont és társát csütörtökön ítélték garázdaság és rongálás miatt gyorsított eljárásban 300, illetve 200 óra közérdekű munkára, miután napokig őrizetben tartották őket. A tárgyalás, amelyről részletesen beszámoltunk, nem nélkülözte az abszurd elemeket. Csütörtök este százak tüntettek a "flakoncepciós per miatt", majd Gulyás Mártont vélt homoszexualitásával támadta be a kormány érdekeit szolgáló média. Gulyást ez nem zavarta abban, hogy lelkesítő beszédet tartson a szombat esti tüntetésen a Szabadság téren.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!