szerző:
hvg.hu

A Vígszínház pénteken éjjel közölte, hogy Marton László lemond főrendezői posztjáról.

Bár a személyét érintő állításokat továbbra is alaptalannak nevezi, azok tisztázásáig lemond főrendezői állásáról Marton László - közölte pénteken éjjel a Vígszínház, amely a lemondást elfogadta.

Az Eszenyi Enikő igazgatónak címzett, a színház által közzétett levélben Marton úgy fogalmaz,

Kijelentem, hogy a személyemmel kapcsolatos állítások valótlanok.
Mai nappal főrendezői állásomról lemondok a személyemet érintő ügy tisztázásáig. Kérem lemondásom tudomásul vételét.
Tájékoztatlak, hogy a tegnapi napon hasonló indokkal kértem a Színművészeti Egyetemen tanári működésem szüneteltetését.

Marton Lászlóról Sárosdi Lilla színésznő (interjúnkat vele itt olvashatják) állítja, hogy húsz évvel ezelőtt egy gépkocsiban szexuálisan zaklatta. Múlt szombaton osztotta meg történetét, amely szerint a színházért rajongó fiatal lányként egy próbán vehetett részt, innen invitálta őt autózásra egy ismert magyar rendező és a barátja, majd a kocsiban a rendező elővette péniszét, és megpróbálta Sárosdit orális szexre rávenni. A nő azt meséli, ettől sírva fakadt, amit a rendező nehezményezett. Sárosdi Lilla csütörtökön nevezte meg, hogy kire utalt a történettel: Marton Lászlóra, a Vígszínház főrendezőjére, a Színművészeti Egyetem tanárára. Marton ezután rágalomnak nevezte Sárosdi állítását, és pert helyezett kilátásba, amire a színésznő azt válaszolta, áll elébe, mert másoknak is vannak hasonló történetei a rendezőről, ezért is nevezte meg azután, hogy napokig titkolta, kiről beszélt. Marton mindenesetre pénteken már felfüggesztette egyetemi tanári tevékenységét.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Itthon

Puszild meg! - mondta nyitott sliccel a nagy magyar rendező

Vannak magyar Weinsteinek, és megússzák – ezt állítja Facebook-bejegyzésében Sárosdi Lilla, a Krétakör oszlopos tagja. A színésznő el is mond egy történetet, amikor ilyen zaklatás áldozata lett egy színházigazgató, mai napig fiatalokat tanító rendező által. Történetét a hozzájárulásával közöljük.