szerző:
hvg.hu

Áldás vagy átok, ha Kövér László megdicséri a pártot?

Kövér László házelnök egy szegedi fórumon arról beszélt, nem lenne jó, ha az MSZP kiesne a parlamentből a következő választáson, mert akkor adódik a kérdés, ki marad. A Délmagyar.hu tudósítása szerint Kövér azt mondta, a többi ellenzéki szereplő még rosszabb, mint a szocialisták, részben azért, mert az eredetüket 2010-re vagy későbbre datálja, vagyis nincs hagyományuk, és ezt büszkén hirdetik is.

Kövér szerint egyébként az MSZP-t az alaptörvény alapján be is lehetne tiltani. A preambulumban hosszan sorolják ugyanis a Magyar Szocialista Munkáspárt bűneit, és leírták:

"A demokratikus átmenet során a Magyar Szocialista Munkáspárt jogutódjaként jogi elismerést nyert politikai szervezetek a törvénytelenül felhalmozott vagyon örököseként is osztoznak elődjeik felelősségében."

Kövér szerint botrányos a jogfolytonosság a szocialisták és az MSZMP között, de mégsem tartaná jónak, ha kiszorulnának a Parlamentből.

A Fidesznek egyébként választástechnikaliag sem érdeke, hogy ellenzéke egy oldalon összpontosuljon, ezért - többek elmondása szerint - Orbán célja, hogy két, nagyjából hasonló erősségű párt legyen egyik és másik oldalán. Látszott is, hogy mikor nagyon bezuhant az MSZP, a Fidesz hirtelen a hónuk alá nyúlt, és például kiálltak velük tévévitára.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!