szerző:
hvg.hu

A párt visszalépteti képviselőjelöltjét Pécsett Mellár Tamás javára a Baranya megyei 1. számú egyéni választókerületben.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Tóth Bertalan MSZP-frakcióvezető kedden jelentette be a párt pécsi rendezvényén, hogy azt kéri az MSZP-től, hogy támogassák Mellár Tamás jelöltségét. Szocialista forrásból úgy tudjuk, Mellár az országos listán nem lesz rajta.

A fórumon felszólaló Mellár Tamás vastapsot kapott. Azt mondta, függetlenként indul a választáson. 2017 szeptemberében döntötte el, hogy indul, azt látta, Magyarország rossz úton halad, a szakadék felé megy.

Az Együtt a szerdai közleményében azt írja, elnökségi ülésükön úgy döntöttek, Mellár Tamás független jelöltet támogatja a Baranya megyei 1. számú országgyűlési egyéni választókerületben. Saját jelöltjét ennek értelmében visszalépteti, és a közös ellenzéki jelölt támogatására kér minden ellenzéki pártot és civil szervezetet.

Az Együtt meggyőződése, hogy a Fidesz 2018. tavaszi legyőzése érdekében minden egyes egyéni választókerületben a legesélyesebb jelöltnek kell indulnia. Ezért is támogatja a párt Mellár Tamás jelöltségét, aki szerintük hiteles, konzervatív jelölt, a Fidesz gazdaságpolitikájának szakértő kritikusa.

„Mivel Pécsett mindkét egyéni választókerületben legyőzhető a Fidesz, így az Együtt azt kéri az ellenzéki pártoktól, hogy a Baranya megyei 2. számú országgyűlési választókerületben Berkecz Balázst, az Együtt alelnökét támogassák a Fidesz ellen induló egyetlen jelöltként. Berkecz Balázs helyi politikusként a fideszes vezetés legkeményebb és hiteles, szakértő kritikusa” – írják.

Bár Mellár Tamás korábban azt nyilatkozta, Hadházy Ákos, az LMP társelnöke a támogatásáról biztosította, az LMP nem lép vissza Mellár javára. Keresztes László Lóránt pécsi önkormányzati képviselő, a párt elnökségi tagja azt mondta, a pécsi 1-es körzetben ő a jelölt, ez a párt hivatalos álláspontja. Külön kérdésre ráerősített: nem lép vissza.

Tóth Bertalan Mellár Tamás támogatása mellett azt kérte, Szigetváron támogassák Vas Pétert, aki a település független polgármestere. A jelenlegi verzió szerint megtartaná függetlenségét, ami viszont azt jelenti, szocialista jelölt nem indul Baranya megyében. A másik két választókerületben ugyanis az MSZP és a DK megállapodása alapján az utóbbi állíthat jelöltet. A DK is támogatja Mellárt egyébként.

Mellár Tamással a csütörtökön megjelenő HVG-ben olvashatnak interjút.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!