szerző:
hvg.hu

Egy százfős rendezvényből kreált a kormánymédia titkos találkozót, melyről az LMP-s politikus már előre megírta, hogy odamegy.

Az Origo szerint éjjel és titokban, a valóságban viszont a Magyar Nemzet Szalon legutóbbi, pénteki rendezvényén futott össze Hadházy Ákos, az LMP társelnöke és Vona Gábor Jobbik-elnök, mintegy 100 ember társaságában. Ez nem is az első ilyen rendezvény, a Magyar Nemzet archívumában öt hasonló összejövetelről találni beszámolót, az elsőt 2015-ben tartották, ahol Schiffer András akkori LMP-társelnök vitázott Vona Gábor Jobbik-elnökkel a migrációs válságról, Orbán Viktorral való kapcsolatukról, illetve a sajtószabadságról. Hadházy Ákos is beszélt ott, szintén 2015-ben, a korrupcióról, Harangozó Tamás szocialista és Volner János jobbikos politikus volt a vitapartnere.

Múlt pénteken három közgazdász tartott előadást: Vértes András, Mellár Tamás és Csath Magdolna. Hadházy – miután korábban előadó volt – kapott meghívót a mostanira is. A politikus a hvg.hu kérdésére azt mondta, a rendezvényről 15 percet késett, alig volt hely, a terem végében ült le. Az előadásokat meghallgatta – a legérdekesebb számára az a megállapítás volt, hogy a paksi és a vasútra felvett kínai hitellel együtt a GDP 90 százaléka körüli lesz az államadósság –, evett két falatot, majd még a szünetben elment. Valóban köszönt Vona Gábor Jobbik-elnöknek, és arról beszéltek, hogy a Szalon korábbi helyszínén, az A38 hajón jobb volt a kaja. Megkerestük a Jobbikot is, hogy Vona Gábor mire emlékszik a beszélgetésből. Vona azt írta, röviden beszéltek a kávészünetben, beszéltek arról, hogy komoly esély van a kormányváltásra, és ebben mindkét pártnak megvan a saját feladata és felelőssége.

"Semmilyen konkrétumról vagy választási együttműködésről nem esett szó."

Az egyik szervezőtől úgy tudjuk, más politikusok is feltűntek a rendezvényen. A kormányoldali média ebből az eseményből kreálta azt a sztorit, hogy Hadházy Simicska embereivel találkozott, titokban. Nem sokkal korábban is írtak Simicskával való kapcsolatáról, Hadházy erre éppen egy múlt pénteki Facebook-posztban reagált, elismerte, kétszer találkozott Simicska Lajossal és fiával, Simicska Ádámmal. Egyszer egy rendezvényen, véletlenül, a második találkozót viszont ő kezdeményezte, a G-nap után. Hadházy erről az Indexnek múlt héten azt mondta, "tettestársak" Simicskával abban, hogy egy káros, bűnös erőt segítettek hatalomba. (Hadházy korábban fideszes képviselő volt, majd ő volt az, aki kirobbantotta a trafikbotrányt.) Akkor arról beszélt Simicskával, az oligarcha lát-e esélyt a kormányváltásra. Látott. Azóta nem találkoztak.

Hadházy most a hvg.hu-nak azt mondta, az egész ügy tálalása az 50-es évek pereire emlékezteti, mikor a valóságtól teljesen elrugaszkodott állítások jelennek meg.

Egyébként az sem volt meglepetés, hogy hova megy Hadházy múlt pénteken: a "titkos helyszínt" az említett Facebook-posztban már előre megnevezte.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!