szerző:
hvg.hu

Hiába Molnár Gyula messze a legesélyesebb kihívó Budapest 18. számú választókerületében, ami a XI. kerület egy részét, valamint a XXII. kerületet foglalja magába, még akkor sem tudja legyőzni a Fideszt, ha mindenki visszalép.

Választás 2018
Február 17-én hivatalosan is elkezdődött az április 8-ra kiírt parlamenti választás kampánya. Ebben a hét hétben a hvg.hu beszámol minden eseményről, amely a választók döntését befolyásolhatja, pörög a kamuméterünk, ott leszünk a nagy csaták helyszínén, és úgy általában: megmutatjuk, milyen Magyarországon szavazunk 2018 tavaszán.
Friss cikkek a témában

A Közös Ország Mozgalom a fórumok után közvélemény-kutatást készít több csatatér körzetben, korábban a hvg.hu is beszámolt több körzetről (Varga Mihályt a fővárosban a DK, Pest megyében a Fidesz jelöltjét Szél Bernadett szorongathatja meg), az Index pedig a budapesti 18. számú körzetet ismerteti.

Kiderült, hogy messze Molnár Gyula a legesélyesebb ellenzéki, ám ha mindenki visszalépne a javára, akkor sem tudna nyerni, biztos befutó a Fidesz-jelölt Németh Zsolt. (Ám az igazsághoz hozzátartozik, az adatfelvétel időpontja még a hódmezővásárhelyi Fidesz-vereség előtt történt.)

Ha minden jelölt indul, így állnak:

  1. Németh Zsolt (Fidesz–KDNP) 42%
  2. Molnár Gyula (MSZP–Párbeszéd) 26%
  3. Staudt Gábor (Jobbik) 12%
  4. Hajdu Nóra (Együtt) 8%
  5. Pitz Dániel (LMP) 9%
  6. Orosz Anna (Momentum) 4%

2014-ben a Fidesz–KDNP nyert itt, 41,6 százalékos eredménnyel, a baloldali összefogás és Somfai Ágnes 36,9 százalékot ért el. Ha megtörténne a visszalépés Molnár javára, nem nyerne, az ellenzéki szavazatok nem adódnának össze a neve mellett, de szoros eredményt érne el, ha csak ő lenne és Németh, 43-57 lenne Németh javára.

Fizessen elő lapunkra! Most kedvezményesen juthat hozzá csomagunkhoz, amelyben a negyedéves előfizetés mellé megkapja Kornai János Látlelet című könyvét.