Windisch Judit
Windisch Judit

Nem könnyű elcsípni a miniszterelnök vejét, aki most minden eddiginél rosszabbul reagált a kamerára.

Választás 2018
Február 17-én hivatalosan is elkezdődött az április 8-ra kiírt parlamenti választás kampánya. Ebben a hét hétben a hvg.hu beszámol minden eseményről, amely a választók döntését befolyásolhatja, pörög a kamuméterünk, ott leszünk a nagy csaták helyszínén, és úgy általában: megmutatjuk, milyen Magyarországon szavazunk 2018 tavaszán.
Friss cikkek a témában

Arra tényleg csak a legmerészebb álmainkban számíthattunk, hogy egyetemi szakdolgozati vizsgája után Tiborcz István kimerítő interjút ad majd az Elios-botrányról riporterünknek. De azt tényleg nem gondoltuk, hogy kameránk ekkora ijedtséget vált ki belőle.

Tiborcz egy ideje feltűnően kerüli a nyilvánosságot. Korábban a Magyar Narancs is arról írt, hogy bejelentett lakhelyén, Csabdin az Elios-botrány kirobbanása óta – mellyel kapcsolatban az unió csalás elleni hivatala súlyos szabálytalanságokat, összejátszást, előre lezsírozott pályázati mechanizmust tárt fel – nem lehetett megtalálni. A helyszínen lévő tudósítók szerint a miniszterelnök évértékelőjének is csak a végére ment vagy vitték le a tömegbe, smúzolni, illetve mutatni, hogy amúgy minden rendben van. Épphogy sikerült lefotóznunk a feje búbját.

©

Korábban legalább a VIP-szektorokban felbukkant: félig nyilvánosan a Sziget VIP részlegében látták bulizni, illetve több kép is készülhetett róla a budapesti úszó-vb alatt.

©
©

A Lázár János miniszterrel bálozós fotóit viszont épp most tüntették el, azt is véletlenül kapták le, ahogy ketten egy kávézóban beszélgetnek. Van, ami azért kilátszik a NER-ből is, például az, hogy Tiborcz nemrég vett egy villát Kútvölgyben.

Hivatalos jelenéseken természetesen jelen van, 2014. májusában a parlamentben várta apósa eskütételét.

©

Tiborczot egyébként másnak sem könnyű szóra bírnia – kivéve, ha nem éppen a kormányoldalhoz igen közel lévő Origóról van szó, amelynek hosszú interjút is ad, ahol arról beszél, rájött, hogy a miniszterelnök családtagjaként nem foglalkozhat akármivel. A HírTV-nek viszont nem sikerült: a Célpont riportere 2016. novemberében kapta el Tiborczot, aki akkor nem rémült meg, de válaszadás helyett verbálisan visszatámadt.

Arra a kérdésre, hogy tag-e BDPST Zrt. abban a két cégben, amely kastélyt vásárolt, Orbán Ráhel férje annyit válaszolt: "De önnek ehhez – most őszintén kérdezem – mi köze van?"

A következő kérdést is ugyanezzel rázta le, majd arról faggatta a riportert, van-e férje.

"Engem meg az érdekel, hogy van-e férje. Olyan szép."

Föltűnt egyébként Orbán Ráhel mellett Bahreinben, amiatt azért hosszan magyarázkodott a kormány, hogy a miniszterelnök lánya és veje milyen minőségben tárgyal gáz- és olajbizniszről.

 

©

Amúgy annak idején maga a miniszterelnök is szívesen mutogatta saját Facebook-oldalán a vőt,

 

©
©

nem beszélve arról a médiacirkuszról, amit a legnagyobb lánya esküvője köré kerítettek.

 

©

Fizessen elő lapunkra! Most kedvezményesen juthat hozzá csomagunkhoz, amelyben a negyedéves előfizetés mellé megkapja Kornai János Látlelet című könyvét.