szerző:
hvg.hu

A kormánysajtót olvasók lemaradnak Kósa édesanyjának 800 milliós történetéről.

Választás 2018
Február 17-én hivatalosan is elkezdődött az április 8-ra kiírt parlamenti választás kampánya. Ebben a hét hétben a hvg.hu beszámol minden eseményről, amely a választók döntését befolyásolhatja, pörög a kamuméterünk, ott leszünk a nagy csaták helyszínén, és úgy általában: megmutatjuk, milyen Magyarországon szavazunk 2018 tavaszán.
Friss cikkek a témában

"Kósa Lajost egy közismert csaló, Szabó Gáborné hamisítványával támadja Simicska Lajos lapja, a Magyar Nemzet" - írta az Origo kedd délután öt előtt, majd itt meg is állt az egyre cifrább történetben.

Ezt a hírt vette át 21.43-kor az MTI - kiegészítve Kósa Lajos egyik reakciójával és ellenzéki véleményekkel -, de ugyanez szerepel a Hirado.hu-n és a Lokálon is. Ott Kósának azon magyarázkodása fut, ami szerint klasszikus szélhámosságról van szó, őt egy csengeri háztartásbeli nő kereste meg egy ügyvéddel, hogy Németországból az édesapja halála után nagyon nagy összegű örökséget kap, és ezt egy sor hivatalosnak látszó papírokkal igazolták. Javaslata alapján a nő a segítségét kérte a pénz állampapírba történő befektetéséhez, illetve kelet-magyarországi munkahelyteremtő beruházások finanszírozására. Azt mondta, számlát soha nem kezelt, egy fillért nem fogadott el.

Az ügy azonban itt korántsem állt meg.

Az eleve furcsa, hogy egy csengeri háztartásbeli története hogyan tűnhet hitelesnek egy miniszter számára, és hogyan nem gondolkodik el az 1300 milliárdos vagyonon, mindenesetre kedden a hvg.hu-nak azzal hárított, hitelesnek tűnő dokumenumokat látott, de azok németül voltak. (Kósa a parlamenti honlapon fellelhető adatok szerint németül nem beszél.)

Elértük a "csengeri háztartásbeli" fiát, aki szerint Kósa Lajos kereste meg őket, miután tudomást szerzett az örökségről.

A Magyar Nemzet közben tovább vitte a történetet, amelyből kiderül, Kósa édesanyja kapott volna ajándékozással 800 millió forintot, ezt is hiteles közjegyzői okiratba foglalták.

Hadházy Ákos LMP-s társelnök pedig feltárta a céghálót, ami igazolja, a csengeri háztartásbeliként szereplő szoros üzleti kapcsolatban van Fiák Istvánnal, aki eladott Kósa Lajos feleségének egy céget 6 millió forintért. Az ügyben Hadházy korábban feljelentést tett.

Az ügy további fejleményeiről itt olvashatnak.

Fizessen elő lapunkra! Most kedvezményesen juthat hozzá csomagunkhoz, amelyben a negyedéves előfizetés mellé megkapja Kornai János Látlelet című könyvét.