szerző:
hvg.hu

"Ha most az országra ráengedik az iszlamizációt, akkor azt gondolom, hogy a magyar kereszténység soha nem fog tudni talpra állni" – ilyen és ehhez hasonló erős kijelentéseket tett a Hit Gyülekezete vezetője szokásos, vasárnapi összejövetelükön.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után, középút nem maradt senkinek. Magyarország tehát egyrészt olyan maradt, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Nyíltan propagálta az Orbán-kormány nézeteit Németh Sándor, a Hit Gyülekezete valamikor Fidesszel kritikus vezetője a vasárnapi összejövetelükön – derül ki a Vidám Vasárnap videójából, valamint a 444.hu összefoglalójából.

Németh Sándor a koreográfia szerint a Vidám Vasárnap szerkesztőségébe érkezett levelekre, SMS-ekre válaszolt, ekkor került szóba a gyülekezet és a kormány kapcsolata.

Az egyik levélíró, akiről nem tudni semmi konkrétumot, azért reklamált, mert a gyülekezetből sokan ott voltak a március 15-i békemeneten. „Mit keresnek az országtolvaj-diktátor utolsó csatlósai között? Maguk is bukni fognak vele együtt, aztán menekülhetnek az országból, már ha lesz erre idejük!” – állt a levélben, illetve Németh Sándor ezt olvasta fel. Az érintett rész a YouTube-os videóban 35 perc 50-től indul.

A gyülekezet vezetője úgy reagált: reméli, hogy a választás nem arról szól, hogy a veszteseknek menekülniük kell. Majd így folytatta: „Aki így gondolkodik, és ha ilyen pártok vannak, ilyenekre nem szabad szavazni!” Orbán Viktor március 15-i beszédében egyébként éppen azzal fenyegetőzött, hogy a választás után "elégtételt fognak venni".

Egy másik levélíró egy korábbi, balatonfüredi fórumra hivatkozik, ahol Németh Sándor azt mondta: szerinte egyedül Orbán Viktor alkalmas a miniszterelnöki posztra a jelenlegi jelöltek közül. „Önt nem zavarja, hogy naponta újabb és újabb korrupciós ügyek kerülnek napvilágra a Fidesszel kapcsolatosan? Erkölcsösnek tartja a korrupt politikusok támogatását?” – olvasta fel ezt a levelet vagy üzenetet Németh Sándor.  

A gyülekezet vezetője vállalta, hogy ezt mondta az érintett fórumon. Nagyon fontos, hogy Magyarország stabil ország legyen, ne legyen káosz és anarchia. Tisztában van azzal, hogy a „korrupcióval vannak gondok Magyarországon”, de állította: nem látja, hogy a korrupció most nagyobb lenne, mint az előző években.

Ezután így érvelt tovább: a korrupciót szerinte „meg lehet változtatni”, de van, amit nem. Például ilyen a „melegházasság engedélyezése” vagy a „menekültek befogadása”, amit Brüsszel ránk akar erőltetni. Az ellenzék Németh szerint egészen biztosan kapitulálna Brüsszel előtt, ami azt jelentené, hogy évente tízezer muszlim érkezne Magyarországra, ami egyben a kereszténység végét jelentené, és évente százmilliárd forintos költséggel járna – csapott át kemény kormánypropagandába a gyülekezeti vezető.

Németh Sándor állította: a korrupcióról lehet a „választás után is vitatkozni”, és lehet nyomást gyakorolni a politikusokra, lehet rajta változtatni. Főleg azért mert, mi nem vagyunk britek, hogy csak úgy kilépjünk az Európai Unióból – vágta rá.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!