szerző:
hvg.hu

Az elnökségnek vissza kell fizetnie a kampányra kapott közel 200 millió forintos állami támogatást. Juhász szerint öt ember lakása, egzisztenciája, családja van veszélyben, de nem adják fel.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után, középút nem maradt senkinek. Magyarország tehát egyrészt olyan maradt, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Mint korábban megírtuk, 190 millió forintot kell visszafizetnie az Együttnek, miután a párt listás eredménye nem érte el az 1 százalékot. Juhászék helyzetét nehezíti, hogy a kampánytámogatásra kapott összeg mellett a Zoom.hu információi szerint 25 millió forint bankhitellel is rendelkeznek, amit szintén a kampány miatt vettek fel. Ezt ugyancsak törleszteniük kell, ahogy a már említett 190 millió forintot is.

"194 milliót kell összegyűjtenünk, ötünknek, az Együtt elnökségének. A kampánytámogatást kell visszafizetnünk, mert MSZP-s emelési javaslatra azt fogadta el a Fidesz, hogy akik nem érik el az 1%-ot, a személyes vagyonukkal feleljenek érte. Így most 5 ember lakása, egzisztenciája, családja van veszélyben" – írta keddi Facebook-bejegyzésében Juhász.

Az Együtt elnöke ezután élő videóban bejelentkezve kért segítséget, a vonatkozó posztban pedig személyes bankszámlákat is megadott, összesen öt személyét.

"Azért van öt, mert ez az üzenet nem csak neked szól, aki 1-2-10 ezer forinttal akarsz nekünk segíteni szolidaritásból, hanem azoknak a Soros Györgyöknek is, akik azt is szeretnék, hogy folytassuk. Ugyanis ha összejön a 194 millióra még többlet is, akkor folytatni is tudjuk" – írta.

A bejegyzéshez mellékelt élő videóban Juhász azt mondta, nem adják fel, nem a parlamenti mandátumokért dolgoztak eddig sem, nem a pozíciókra törekedtek, hanem Orbán rendszerének megdöntésére.

Az üzenet annak is szól, aki esetleg nem anyagi módon tudna segíteni. "Ha te irodával segítenél, segíts irodával. Ha könyvelő vagy, segíts a könyvelésben" – sorolta az alternatív lehetőségeket is, hozzátéve, hogy "itt egzisztenciák mennek szét, de ha segítetek, akkor együtt maradunk, és meg fogjuk csinálni".

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!