szerző:
hvg.hu

Az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) segítségével az Emberség Erejével Alapítvány, mert a pécsi önkormányzat által működtetett Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. nem adott bérbe termet a szervezetnek. A bűnösnek kikiáltott ezúttal is Soros György volt.

Az Alapítvány egyúttal azt kéri, hogy tiltsák el a jogsértéstől a kft-t,  és kötelezzék bírság megfizetésére is – írta a taszjelenti.blog.hu.

A pécsi közgyűlés azért támadta az alapítványt, mert forrásokat nyertek a Nyílt Társadalom Alapítványtól. A városi közgyűlés kormánypárti többsége olyannyira buzgó volt a civilellenes rohamban, hogy – bár konkrétan nem nevezte meg az Emberség Erejével Alapítványt – sietve elfogadott egy határozatot, melyben a karitatív szervezetet „Soros-féle kampányközpontnak” állította be. Megrágalmazta azzal, hogy a szervezet célja illegális  migránsok betelepítésének elősegítése, és felszólította a pécsi polgárokat, vállalkozásokat, hogy ne adjanak neki bérbe semmilyen helyiséget – emlékeztetett a blog.

Közben az alapítvány kisebb nehézségek árán irodához jutott: nem mindenkit sikerült megfélemlíteni a jogi kötőerővel egyáltalán nem rendelkező politikai nyilatkozattal. A források elosztása is megtörtént: jutott pénz gyermekklubra, kispályás focikupára, autista emberek megsegítésére, kiállításra és gasztronómiai fesztiválra is - csupa olyan dologra, amit a pécsi közgyűlés kormánypárti képviselői szerint meg kellene akadályozni.

Ezután az Emberség Erejével még márciusban szeretett volna termet bérelni egy rendezvényéhez az önkormányzati tulajdonú Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.-től. Hamarosan meg is érkezett az elutasító válasz. Az alapítvány szerint azonban az elutasítás nem más, mint közvetlen hátrányos megkülönböztetés, mely súlyosan jogsértő, ezért fordult az Emberség Erejével az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz (EBH), noha .

Érdekesség, hogy ugyanez az önkormányzati cég tiltotta le nemrég Alföldi Róbert fellépését, akinek pécsi előadása így el is maradt. Úgy látszik, gondosan megválogatják, hogy ki fordulhat meg náluk – írta a blog.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!