szerző:
hvg.hu

Három férfi próbált taxival távozni a Parlament alakuló ülése után, azonban a tüntetők miatt szoros rendőri kísérettel érték el a taxit. A tüntetők kiabáltak és köpködtek, most az is kiderült, hogy kikre: református püspök és a zsinat világi elnöke távozott a házból.

Dulakodás alakult ki kedden a rendőrök és tüntetők között, mikor három embert kikísértek a Parlament alakuló üléséről a taxijukhoz. A rendőrök szigetszerűen vették körbe az ülésről távozó vendégeket, ám több több tüntető megpróbált a közelükbe kerülni, amit a rendőrök megakadályoztak.

A reformatus.hu azt írja, Szenn Pétert, a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház püspökét, Huszár Pált, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának világi elnökét, és Gér Andrást, az egyház zsinati tanácsosát kísérték a rendőrök, a lap szerint köpködték őket a tünetők, gyilkosoztak és hazaárulóztak. Korábban nem derült ki, kiket védtek a rendőrök, a helyszínen lévő kollégánk szerint a tüntetőknek fogalma sem volt, kinek kiabálnak be, mindenkit ócsároltak, akit távozni láttak a Parlamentből.

©

Gér András zsinati tanácsos azt mondta, próbálta elmagyarázni a tünetőknek, hogy nem politikusok, de nem hallgatták meg őket. A 76 éves Huszár Pált nagyon megviselték a történtek, azt mondta, hálás Istennek, hogy ép bőrrel megúszták. "Közeledem a nyolcvan év felé, de még nem fordult elő soha, hogy készenléti rendőrök menekítsenek ki egy épületből." Hárman összekapaszkodtak, így mentek a rájuk váró taxihoz.

Bár nem akar rosszat mondani a tüntetőkről, de "mintha arra játszottak volna, hogy kiprovokáljanak egy pofont a rendőröktől", akik higgadtak maradtak. Azt mondta, a benti ünnepi hangulatból a kiabáló tüntetők miatt hamar visszazökkentek a hétköznapokba, "most mindannyian leckét kaptunk abból, hogy a demokrácia keretei között mi mindent meg lehet tenni".

(via 24.hu)

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Itthon

Ádert óvhatta a titokzatos fegyveres a Parlamentnél

Az ismert hatósági egyenruháktól elütő ruházatú, az amerikai magánhadseregek kelléktárában látott taktikai felszerelést viselő férfi vigyázta a köztársasági elnök épségét a keddi tüntetések idején – írja a Népszava.

hvg.hu Itthon

Letették az esküt a képviselők, a Kossuth téren folytatódott a tüntetés

Fordulatosan kezdődött az élet a Kossuth téren: a beígért kordonoknak nyomuk sem volt, a TEK-esek sem zárták le a környéket, az ellenzék kordonbontás helyett egyszerűen bevonult dolgozni Orbán és Kövér parlamentjébe. Az Alkotmány utcánál gyülekező tüntetőket először az előzetes közlésnek megfelelően nem engedték be a Kossuth térre, aztán mégis. Tudósításunk a helyszínről.