szerző:
hvg.hu

Az Országgyűlésbe frissen bekerült képviselő ezzel egyből a legvagyonosabb képviselők között van.

Csütörtök éjfélig kell leadni a vagyonnyilatkozatokat a képviselőknek, Ungár Péter LMP-s politikus a hivatalos publikálás előtt elküldte saját nyilatkozatát az Indexnek. Ebből kiderült, Ungár Péternek 79 millió forint megtakarítása van részvényben, emellett összesen 91 millió forintos követelése van pénzintézettel szemben – ebből 8 millió devizában –, egyéb szerződés alapján 106 millióval tartoznak neki.

Az édesanyjával, Schmidt Máriával illetve testvérével közös cégében, a Pió-21 Kft.-ben 17 százalékos tulajdonrésze van, a családi cégük – a Budapest Ingatlan Nyrt. – 90 százalékát birtokolja, a részvények 3 százaléka is az övé.

Az Azonnali.hu híroldalt kiadó cégben 90 százalékos tulajdonos.

Egy Toyota J12 Land Crusier terepjárója van, és negyedrészben tulajdonos egy 340 négyzetméteres II. kerületi lakóházban, amelyet édesapja halála után örökölt. Ungár a lapnak azt mondta,

nehéz megbecsülni a vagyonomat egy nyilvános részvénytársaságnál, de ami csak az enyém, az mondjuk 15 milliárd forint.

Akkor ennyi, ha optimistán beszélünk a részvényárfolyamról.

Ungár vagyona meglepő, az apai örökség és a családi cégben való részesedés alapján a hvg.hu korábban úgy számolt, 8-9 milliárdos vagyona lehet a képviselőnek, a Zoom ennél kevesebbet, 7,4 milliárdot becsült.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!