szerző:
hvg.hu

Lánya születése után azonnal kéthónapos apasági szabadságra megy Mark Zuckerberg, a Facebook közösségi oldal megteremtője, és működtetője.

A hírt Zuckerberg stílusosan egy Facebook-bejegyzésben jelentette be, ám azt nem árulta el, ki fogja őt helyettesíteni a kaliforniai székhelyű vállalatnál. „Úgy döntöttem, két hónapos apasági szabadságra megyek lányunk érkezése után. A tanulmányokból kiderül, amikor a dolgozó szülők sok időt szakítanak arra, hogy együtt legyenek újszülött gyermekükkel, az a családnak és a csecsemőnek is csak jót tesz” – magyarázta döntését a Facebook-főnök.
Zuckerberg   júliusban jelentette be, hogy feleségével, Priscilla Channal gyermeket várnak. Akkor azt is elárulta, hogy korábban háromszor is vetéléssel ért véget Priscilla terhessége.
Az USA-ban a törvények szerint legfeljebb fizetés nélküli szabadságra mehetnek a szülő nők, s a vállalatok egyénileg szabják meg, milyen juttatást adnak a szülőknek. A Facebook például négy hónapos fizetett szabadságot a ajánl amerikai állampolgárságú alkalmazottainak, s a szabadságot az apák is igénybe vehetik.
Priscilla és Mark az esküvőn
©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!