szerző:
hvg.hu

Mészáros Lőrinc új terepet talált magának: befektet a horvát fociba, pontosabban az NK Osijek nevű klubban szerez többégi részesedést.

Bár december elején még tagadták Mészáros Lőrincék, azt a korábban a horvát sajtóban megszellőztetett információt, hogy beszállnának a horvát NK Osijek első osztályú – amúgy csődközeli állapotban lévő – focicsapatba, most a felcsúti polgármester cége, a Mészáros & Mészáros törleszti az Eszék közel egymilliárdos adósságát, és többségi tulajdonrészt szerez a klubban. Ezzel többségi részesedést szerzett az eszéki elsőosztályú focicsapatban, az NK Osijekben a Mészáros & Mészáros Kft. A felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc cége kétmillió eurós, mintegy 630 millió forintos letétet helyezett el – írja a horvát klub honlapjára hivatkozva a vs.hu.

Decemberben a Puskás Akadémiával hozták hírbe az eszéki fociklubot, de akkor a felcsúti focista nevelde úgy nyilatkozott, hogy régóta szakmai kapcsolatbna állnak az NK Osijekkel, de nem áll szándékukban megvenii a klubot. Az igaz, hogy most sem a Puskás Akadémia szállt be a sz eszéki csapatba, de Mészáros Lőrinc az akadémiát működtető alapítvány kuratóriumának elnöke.

További részleteket itt lehet olvasni.