szerző:
hvg.hu

Konkrét számot nem közöltek, csak annyit, hogy a leépítés a menedzsmentet is érinti.

„A jelenlegi médiapiaci körülmények között a HírTV hosszú távú, hatékony működésének fenntartása érdekében a televízió csoportos létszámleépítést hajt végre. Az intézkedés a társaság több területét érinti, beleértve a menedzsmentet is” – olvasható a HírTV kedd délutáni közleményében.

A személyi döntéseket kizárólag üzemgazdasági szempontok alapján hozták meg – tették hozzá.

Annyit közöltek még, hogy a csatorna elkötelezett marad „a magas szintű hírszolgáltatás iránt, közkedvelt műsoraik a jövőben is folytatódnak”.

A közleményből nem derül ki, pontosan hány embert bocsátanak el és mikortól. Nem tudni azt sem, mely műsoraik maradnak képernyőn és melyeket szüntetnek meg.

A hvg.hu értesülései szerint 30-40 embert érinthet a csoportos leépítés, velük kedden délután hivatalosan is közlik az erről szóló döntést.

Múlt kedden jelentették be, hogy Simicska Lajos médiabirodalmából az 1938-ban alapított Magyar Nemzet szerdán jelenik meg utoljára. Szombaton aztán még utcára került egy szamizdat verzió. A nyomatott lappal együtt az online verziót is leállították. Szintén múlt kedden jelentették be, hogy aznap éjféltől leáll összes frekvenciáján a Lánchíd Rádió, csak zenét sugároznak tovább, de azt is csak a törvényi előírások miatt.

Már múlt héten tudni lehetett, hogy a HírTV-nél is változások lesznek, részletek nem szivárogtak ki, de név nélkül nyilatkozó dolgozók azt mondták: lassú agóniára számítanak.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!