szerző:
hvg.hu

Juncker-pofon, a baloldallal lepaktáló szélsőjobb, kotkodáló csirkeember – ezekkel a motívumokkal foglalta össze a humorista John Oliver a magyar választásokat megelőző állapotokat.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után, középút nem maradt senkinek. Magyarország tehát egyrészt olyan maradt, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

John Oliver, az HBO Last Week Tonight című műsorában elővette a nevezetes videót, amelyben Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke felpofozza Orbánt.

Oliver műsorában aktuális közéleti, társadalmi problémákat dolgoz fel szórakoztatóan és szellemesen, és rendszeresen szemléz világpolitikai eseményeket is, így tegnap a magyar választásokat.

Oliver jobboldali populista miniszterelnökként mutatta be Orbánt, akit szerinte simán lehetne diktátornak is nevezni – majd felidézte, hogy ezt valaki már meg is tette nyilvánosan, és elismerte, hogy ehhez Junckernek igazán tökösnek kellett lennie. Az ország siralmas állapotát azzal foglalta össze, hogy ez az a hely, ahol a korábban a Fidesztől is jobbra elhelyezkedő, szélsőséges Jobbik a baloldallal tárgyal az Orbán elleni összefogásról.

Kitért még a kamupártok létezésének rejtélyére, végül a pár perces anyagot a Kétfarkú Kutya Párt csirkeemberének köztévés szereplésével zárta. A videó felkerült a Last Week Tonight YouTube-csatornájára.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!