szerző:
hvg.hu

A 74 éves rockikon a magyarországi koncertjéhez hasonlóan Bécsben sem rejtette véka alá politikai véleményét. Roger Waters számára Trump, Putyin, az osztrák kancellár Sebastian Kurz, Zuckerbeg és Orbán Viktor a főgonoszok.

Az évtizedek során a Pink Floyd-gitáros Roger Waters véleménye a világról nem sokat változott. Rendesen átpolitizált koncertjein továbbra is felszólal a rasszizmus, az atomfegyverek, a háborúk és a korrupció ellen. A május eleji magyarországi fellépésén Trumpot ledisznózta, a mögötte lévő kivetítőn pedig magyar szöveggel üzent a közönségének, miszerint "kurvára nem" szabad megbízni a kormányban.

Waters szerda este Bécsben is fellépett, itt Mark Zuckerberggel szemben ellenállást hirdetett, majd pedig a kivetítőn listázta a neofasizmus szerinte feltörekvő nagyurait. Így került Orbán Viktor Putyin, Trump, Sebastian Kurz, Le Pen és Nigel Farage társaságába.

Ezt követően Roger Waters hozzátette, hogy amúgy "disznók irányítják a világot", és "basszák meg a disznók". Mindeközben mögötte a kivetítőn – a Die Presse beszámolója szerint – Donald Trump nevetett gonoszan, meztelenül, apró pénisszel.

Budapesti koncertbeszámolónkat itt olvashatja.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!