Szabaduljunk meg gyorsan a böngészők kéretlen eszköztáraitól!

2010. november 17., szerda, 05:15
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ;

Számtalan remek, jól használható ingyenes szoftver érkezik valamilyen böngészőbe beépülő plusz eszköztárral.

Számtalan remek, jól használható ingyenes szoftver érkezik valamilyen böngészőbe beépülő plusz eszköztárral. A leggyakoribb hívatlan vendég az Ask Toolbar és a Yahoo Toolbar, és bár ezek komoly problémákat, károkat nem okoznak, de ha nincs rájuk szükségünk, csak feleslegesen lassítják a böngészőt. Az persze egy dolog, hogy némelyik freeware „elfelejti” megkérdezni a telepítésnél, hogy ezekre is szükségünk van-e, de az igazi poén az, amikor a toolbarokat csak extra nehézségek árán tudjuk kigyomlálni a rendszerből.
Az alábbi alkalmazások ezen a gondon segítenek. Segítségükkel megússzuk a böngészőablakokat és bennük a „miért távolítottad el?” típusú kérdőíveket megnyitó uninstall alkalmazások használatát, és pláne jól jönnek, ha eleve nincs is ilyen uninstall lehetőség a kéretlen toolbarhoz.

T-Tools Antiseptic
A T-Tools Antiseptic a legismertebb ilyen „bónuszokat” takarítja el nyomtalanul, egy kattintással.

Telepíteni nem kell, ha a Microsoft .NET Framework fent van a rendszerünkön, akkor a kis alkalmazást azonnal futtathatjuk, és egy mozdulattal szabadulhatunk az alábbiaktól:
- Ask Toolbar
- AIM Toolbar
- DVDVideoSoft Toolbar
- Yahoo! Toolbar
- MsgPlus! Toolbar
- Norton Security Scan

Másra nem alkalmas a program, de ha a szükség úgy hozza, ennek a visszafogott funkciómennyiségnek is roppant mód képes örülni az ember. :)

iObit Advanced Uninstaller
Az iObit Advanced Uninstaller ezzel szemben számtalan egyéb esetben is jól jöhet, ha programok eltávolításáról van szó. Ez a program ugyanis nemcsak a toolbaroktól szabadít meg egyetlen kattintással, hanem eltakarítja a hátrahagyott szemetet a sokszor hanyagul dolgozó Uninstall programok után is (ezek ugyanis a legtöbb esetben az adott szoftver által létrehozott Registry-bejegyzéseket, adat- és konfigurációs fájlokat vagy üres mappákat hagynak maguk után).

De a lényeg most mégis az, hogy az iObit alkalmazásában bizony külön részben foglalkoznak a beépülő eszköztárakkal, pontosabban azok likvidálásával… És ami a legjobb, ez a program is ingyenes és működik telepítés nélkül.
Korábban egyébként készült egy felmérés, hogy olvasóink szerint melyik a legjobb uninstall alkalmazás. Ennek eredményét is érdemes átböngészni, az ott TOP listába került programok letöltéséhez pedig magánál a szavazásnál találnak közvetlen linkeket.
De vissza témához, gyilkoljunk továbbra is eszköztárakat!

Multi-Toolbar Remover 1.0
Utolsó jelöltünk szintén önként és dalolva (avagy ingyen) vállalja, hogy megszabadít minket a kéretlen böngésző társbérlőktől. A Multi-Toolbar Remover 1.0 felülete gyakorlatilag csak egy lista, amelyből kiválaszthatjuk, hogy mely toolbarokat szeretnénk törölni, majd egy kattintás, és már meg is szabadultunk ezektől.

Szintén ismeri a kategória legelterjedtebb képviselőit, szóval akár ezt is választhatjuk. Telepíteni nem kell, azonnal futtatható, amint kicsomagoltuk egy tetszőleges mappába.

11 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2012. július 25., 10:33 Lázár Péter

Nem kell az eszköztárak leszedéséhez újabb és újabb programot felrakni, ez alapján bárki megtisztíthatja a Firefoxot: http://www.lazar.hostzi.com/bongeszo_visszaallitas.php

2010. november 22., 12:12 jhonny

Szerény véleményem szerint csak egy jó codec pack (Combined Community Codec Pack) és egy VGA-t kihasználó lejátszó kell (Splayer).
Ezzel a kombóval egy AMD Athlon 64 X2 TK-55 1,8Ghz procis és ati x1200-es vga-s laptopon simán lejátszok 1080p-s 10Mbps bitrátás avi-kat, mkv-kat és mov-okat. Itt jegyezném meg, h VLC-vel nem ment.

2010. november 21., 14:23 BonFire

Tudom, hogy egy Intel DG965SS alaplap, egy 3 Gigás Intel Pentium 4 631 procival, és 2 Giga DDR2 RAM-mal, 700 GB háttértárral nem a világ közepe (bár sokan összetennék ennek a feléért a két kezüket...), ennek ellenére az utolsó megjegyzésed nem értelmezhető.

Miért lennék én ettől idióta?

_Én_ csak arról tudok beszámolni, ami _énnálam történik_. Az pedig _úgy történt, ahogy mondtam_.

Nem tudom, érthető-e, vagy próbálja meg leegyszerűsített tőmondatokban, hátha úgy jobban érted?

2010. november 21., 09:52 Szakértő

Nálam meg nem bugos a BSplayer. Pont. Szar a géped. Pont.

idióta :D

2010. november 20., 21:08 BonFire

#5: pedig a VLC rá az élő példa, hogy ingyenesen is lehet kiváló szoftvert alkotni. Ha meg "beszerzem" a Prot, az ezer sebből fog vérezni. A free is azt csinálta. Ha egyszer egy videónál beakadt, azt a videót többet az életben nem volt hajlandó lejátszani. Pedig a fájlnak semmi baja – azóta is vígan vetítem VLC-n.

Nálam, az én gépemen és konfigurációmon a BSplayer bugos. Pont. A VLC nem. Pont.

További 6 hozzászólás megtekintése »
Véleménye van? Ossza meg velünk!


Szabaduljunk meg gyorsan a böngészők kéretlen eszköztáraitól!
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
HIRDETÉS
Most erről beszélnek

galaxy felhasznalo : „latom Gyorgy te meg nem birtokoltal galaxy S 2-3-4-5 keszuleket, vagy...” » Samsung Galaxy S5 teszt: idén is jobb lett, de idén is műanyag


L4z4: „Ezen az oldalon nem működik semmi.” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával


norabalazs94: „olvasni jó!!!!!!!!!!!!!” » Bestseller elektronikus könyvek ingyen, legálisan, óránként frissülő listával

Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X