szerző:
techline.hu

Számtalan remek, jól használható ingyenes szoftver érkezik valamilyen böngészőbe beépülő plusz eszköztárral.

Számtalan remek, jól használható ingyenes szoftver érkezik valamilyen böngészőbe beépülő plusz eszköztárral. A leggyakoribb hívatlan vendég az Ask Toolbar és a Yahoo Toolbar, és bár ezek komoly problémákat, károkat nem okoznak, de ha nincs rájuk szükségünk, csak feleslegesen lassítják a böngészőt. Az persze egy dolog, hogy némelyik freeware „elfelejti” megkérdezni a telepítésnél, hogy ezekre is szükségünk van-e, de az igazi poén az, amikor a toolbarokat csak extra nehézségek árán tudjuk kigyomlálni a rendszerből.
Az alábbi alkalmazások ezen a gondon segítenek. Segítségükkel megússzuk a böngészőablakokat és bennük a „miért távolítottad el?” típusú kérdőíveket megnyitó uninstall alkalmazások használatát, és pláne jól jönnek, ha eleve nincs is ilyen uninstall lehetőség a kéretlen toolbarhoz.

T-Tools Antiseptic
A T-Tools Antiseptic a legismertebb ilyen „bónuszokat” takarítja el nyomtalanul, egy kattintással.

Telepíteni nem kell, ha a Microsoft .NET Framework fent van a rendszerünkön, akkor a kis alkalmazást azonnal futtathatjuk, és egy mozdulattal szabadulhatunk az alábbiaktól:
- Ask Toolbar
- AIM Toolbar
- DVDVideoSoft Toolbar
- Yahoo! Toolbar
- MsgPlus! Toolbar
- Norton Security Scan

Másra nem alkalmas a program, de ha a szükség úgy hozza, ennek a visszafogott funkciómennyiségnek is roppant mód képes örülni az ember. :)

iObit Advanced Uninstaller
Az iObit Advanced Uninstaller ezzel szemben számtalan egyéb esetben is jól jöhet, ha programok eltávolításáról van szó. Ez a program ugyanis nemcsak a toolbaroktól szabadít meg egyetlen kattintással, hanem eltakarítja a hátrahagyott szemetet a sokszor hanyagul dolgozó Uninstall programok után is (ezek ugyanis a legtöbb esetben az adott szoftver által létrehozott Registry-bejegyzéseket, adat- és konfigurációs fájlokat vagy üres mappákat hagynak maguk után).

De a lényeg most mégis az, hogy az iObit alkalmazásában bizony külön részben foglalkoznak a beépülő eszköztárakkal, pontosabban azok likvidálásával… És ami a legjobb, ez a program is ingyenes és működik telepítés nélkül.
Korábban egyébként készült egy felmérés, hogy olvasóink szerint melyik a legjobb uninstall alkalmazás. Ennek eredményét is érdemes átböngészni, az ott TOP listába került programok letöltéséhez pedig magánál a szavazásnál találnak közvetlen linkeket.
De vissza témához, gyilkoljunk továbbra is eszköztárakat!

Multi-Toolbar Remover 1.0
Utolsó jelöltünk szintén önként és dalolva (avagy ingyen) vállalja, hogy megszabadít minket a kéretlen böngésző társbérlőktől. A Multi-Toolbar Remover 1.0 felülete gyakorlatilag csak egy lista, amelyből kiválaszthatjuk, hogy mely toolbarokat szeretnénk törölni, majd egy kattintás, és már meg is szabadultunk ezektől.

Szintén ismeri a kategória legelterjedtebb képviselőit, szóval akár ezt is választhatjuk. Telepíteni nem kell, azonnal futtatható, amint kicsomagoltuk egy tetszőleges mappába.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!