szerző:
hvg.hu

Belegondolt már, hogy egy perc alatt mennyi minden történik a neten? Adatok, képek és megosztások százezreiről van szó, ez az infografika pedig pontosítja is ezt.

Az interneten 60 másodperc alatt annyi minden történik, amit fel sem lehet fogni igazán. A DOMO infografikájából például kiderül, hogy ennyi idő alatt a YouTube-ra 72 órányi videót töltenek fel, világszerte 240 millió e-mailt küldenek az emberek, a Facebook felhasználói pedig közel 2,5 millió posztot tesznek ki.

Érdekes adat, hogy a képek mennyisége terén a WhatsApp megelőzi az Instagramot, hiszen egy perc alatt előbbi felhasználói közel 350 ezer fotót küldenek egymásnak, míg utóbbi szolgáltatáson csak 216 ezret osztanak meg, persze Mark Zuckerbergnek úgy is mindegy, ki a nyerő. A nagy cégek is elképesztő számokat produkálnak: az Apple 48 ezer alkalmazás letöltést, a Google 4 millió keresést, az Amazon pedig 83 ezer dollár bevételt könyvelhet el 60 másodpercenként.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a hvg.hu Tech rovatának facebookos oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!