szerző:
hvg.hu

Új világrekord született a Rubik-kockák kirakásának történetében.

Egy másodperc, egész pontosan 1,019 másodperc alatt rakta ki a Rubik-kockát…egy robot. A legügyesebb fiatalembernek ehhez majd ötször ennyi idő kellett (4,904 másodperc), de azért ismerjük el, ez is elképesztő teljesítmény.

A Guinness-rekordot is egy robot tartotta eddig 2,39 másodperccel, és tavaly októberben érte el ezt az eredményt.

A mostani egy másodperces mutatvány két hobbista robotjának sikerült, ráadásul hardverszempontból egyáltalán nem bonyolult a szerkezet: webkamera, néhány léptetőmotor, egy kockaforgató interfész, és persze a megfelelő algoritmus, amelyik meghatározza a lehető legkevesebb forgatási számot.

©

Az alábbi videó ezt a robotot mutatja, ha pedig kíváncsiak lennének az eddigi összes Rubik-kocka kirakási rekordra, akkor itt nézhetnek meg egy háromnegyedórás videót erről.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!