szerző:
hvg.hu

Elon Musk régóta dédelgetett álma, a Hyperloop névre keresztelt vasút pályája már épülőben van, nemrég pedig az is kiderült, kik építhetik meg magát a járművet.

A napokban hirdetett eredményt a SpaceX azon a pályázaton, ahová a készülő szupervasút, a Hyperloop leendő utaskabinjainak terveit várták. A döntőben végül a Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) csapatának tervét találták a legjobbnak, így ők építhetik meg a jármű utasterét – számolt be róla az Engadget.

©

Az MIT csapatának három hónapja lesz arra, hogy elkészüljön a munkával, áprilisban ugyanis már tesztelni akarják a gépet. A prototípusnak igen strapabírónak kell lennie, az ugyanis 1200 km/h-s sebességgel száguld majd. A kabin a tervek szerint 250 kg-ot fog nyomni, összesen pedig 2,4 G-s terhelést kell kibírnia.

A második helyen a holland Delft University of Technology csapata végzett, a harmadik az Wisconsini Egyetem, a negyedik a Virginia Tech, az ötödik pedig a Kaliforniai Egyetem csapata lett.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!