szerző:
hvg.hu

Már nincs is olyan messze az év legszebb ünnepe, a karácsony. Az alábbi windowsos visszaszámláló app néhány pluszfunkciót is rejt.

A Christmas nevű windowsos visszaszámláló (amelyik a Windows Store-ból tölthető le) alapfunkciója természetesen a karácsonyig hátralévő napok mutatása egy szép felületen, de emellett további ügyes funkciói is vannak.

©

Például egy ajándékozási notesz, amelybe felírhatjuk, hogy kinek, mit vettünk vagy szándékozunk venni. Ezt a listát egyszerűen szerkeszthetjük, így valóban napra készek lehetünk az ajándékokkal. Válogathatunk karácsonyi témájú háttérképek közül, ha kiválasztunk egyet, akkor az automatikusan a gépünkre kerül, nekünk semmit sem kell beállítanunk.

©

A Windows zárolt képernyőjéhez is hozzáadhatjuk az appot, így ha leülünk a gép elé, az alkalmazás megnyitása nélkül is tudni fogjuk, hogy hány nap van még hátra. Még olyan apróságokat is beállthatunk, hogy kísérjék-e karácsonyi hangok az app használatát. Van még egy funkció, ami nálunk kevésbé hasznos, mivel angol nyelvű: nem elcsépelt karácsonyi üzeneteket is csokorba gyűjtöttek, hogy megkönnyítsék az sms-ezők dolgát. Az app ingyenes, azonban ennek fejében hirdetéseket kell elviselnünk.