szerző:
hvg.hu

Sok érdekességet vonultat fel idén az LG a CES technológiai kiállításon. Most épp egy feltekerhető televízióval álltak elő.

A különböző mobilgyártók és tech cégek évek óta lebegtetik a hajlítható, feltekerhető kijelzők érkezését, a technológiára azonban egyelőre még várni kell. Most az LG Display húzott elő egy (újabb) eszközt a kalapból, ami igen ígéretesnek tűnik.

A dél-koreai elektronikai óriás kijelzőkkel foglalkozó üzletága egy hatalmas, 65 colos, azaz 165 centis képátlóval rendelkező OLED televíziót vitt el a CES 2018-ra. A méret talán önmagában még nem is annyira érdekes, ám a készüléket szó szerint fel lehet csavarni, anélkül, hogy a kijelzőnek bármi baja lenne.

©
©

A cégnek egyébként nem ez az első ilyen terméke, néhány évvel ezelőtt, szintén a CES-en mutatták be ugyanezt a technológiát, ám a méretkülönbség miatt nem lehet egy lapon említeni a kettőt: akkor még csupán 18 colos volt a kijelző mérete. (Hogy hogyan működik annak feltekerése, azt ide kattintva videón is megnézheti.)

Az eszköz egyelőre csak prototípus, így természetesen árat nem mondtak hozzá, de arról sem esett még szó, mikorra számíthatunk a kereskedelmi forgalomban való megjelenésére. A képek alapján viszont úgy tűnik, érdemes rá várni.

Az LG a jelek szerint sok érdekességgel áll elő az idei CES-en, nemrég rántották le ugyanis a leplet egy másik eszközükről, a 88 colos 8K-s OLED képernyőről is. És az is kiderült, hogy rálépnek a gázra az önvezető autók piacán.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!