szerző:
hvg.hu

A múlt év végén az Apple nevétől volt hangos a tech-sajtó, ennek azonban nem feltétlenül örültek Cupertinóban. Azóta sem csillapodik az iPhone-lassítási botrány.

Óriási lett a felháborodás, amikor kiderült, hogy az Apple szándékosan lassítja a régebbi telefonokat, állítása szerint azért, hogy a felhasználóknak minél jobb használati élményt nyújtson. De sem ez a magyarázat, sem maga a konkrét bocsánatkérés, sem az akkumulátorcsere árának mérséklése nem volt elég ahhoz, hogy lecsillapodjanak a kedélyek.

John Thune amerikai szenátor – írja a The Wall Street Journal – egyenesen Tim Cooknak írt levelet, amelyben tájékoztatást kér az ügyről, illetve az Apple vállalati politikájáról e konkrét esetben. Azt is megkérdezte, hogyan követi a cég a felhasználók teljesítményre vonatkozó panaszait, és hogy miként kompenzálja azokat, akik még az árcsökkentés előtt cseréltették ki az akkumulátorokat.

De nemcsak az amerikai kormány vár magyarázatot az Apple-től. Legutóbb a párizsi ügyészség indított nyomozást feltételezhető csalás és programozott elavulás miatt. A vizsgálatot, amelynek eredménye akár bűncselekmény megállapítása is lehet, az ottani fogyasztóvédelmi hivatal végzi, amely Franciaország pénzügyminisztériuma alá tartozik.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!