szerző:
hvg.hu

A Facebook hírfolyamába nem csak a jól megszokott bejegyzésfajtákat tehetjük közzé, hanem listákat is készíthetünk.

Az elmúlt években több olyan fejlesztést is bemutatott a Facebook, ami így vagy úgy, de belenyúlt a közösségi oldal hírfolyamába. Az, hogy Mark Zuckerberg idei évi fogadalma szerint szeretné jobbá tenni a Facebookot, természetesen a hírfolyam újabb változását is magával hozza. A napokban például egy olyan apró, de hasznos új funkciót élesítettek, ami újfajta bejegyzéseket eredményez majd a felületen.

Az új funkciónak köszönhetően mostantól nemcsak szöveges posztokat, képeket, videókat és a többi, eddig megszokott bejegyzéseket tehetjük ki a hírfolyamba, hanem listákat is készíthetünk. A használatával az újévi fogadalmunkról, a bakancslistánkról, vagy épp a napi/heti tervünkről is készíthetünk egy listát, amit az ismerőseinkkel megosztva kérhetjük őket, hogy véleményezzék, vagy tegyenek javaslatot, hogy mivel egészítenék ki azt.

©

A bejegyzést természetesen színes háttérrel is megtehetjük, hangulatjelekkel is díszíthetjük.

©

Az új funkció egyelőre nem érhető el mindenki számára, de a napokban az egész világon bevezetik majd, így érdemes lesz keresni. A "Mi jár a fejedben?" mezőbe kattintva az eddigi lehetőségek mellett a Lista is feltűnik majd, mint opció. A lista télteleit számozással és pontozással is jelölhetjük.

©

A cél természetesen, hogy ezzel is személyesebbé tegyék a közösségi oldalt, ezzel érve el, hogy az emberek még többet beszélgessenek egymással.

Az elmúlt években már készült ilyen célú fejlesztés, 2016 decemberében például szintén ezért készült el az a funkció, amellyel azóta színes bejegyzéseket is közölhetünk az oldalon.

Ha máskor is tudni szeretne a Facebook új funkcióiról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Tech

Nagy változás jön a Facebook hírfolyamában, és lesznek, akik ennek nagyon nem fognak örülni

A közösségi oldal működésével és működtetésének jobbá tételével kapcsolatban fogalmazta újévi ígéretét Mark Zuckerberg, és most – röviddel az elhatározás közzététele után – kész tervvel jelentkezett. A Facebooknál szinte alapjaiban építik újjá a hírfolyamot. A változás mögötti jó szándék azonban nem kis kellemetlenséget okozhat majd a különféle oldalak üzemeltetőinek.