szerző:
hvg.hu

Tavaly év vége felé, a jubileumi iPhone-on mutatkozott be az előlapon lévő kameraérzékelőket takaró notch. Az idei iPhone-okon is lesz ilyen, sőt már néhány androidos telefon is kölcsönvette az ötletet. A Microsoft szabadalma viszont kisebbé tenné ezt a valóban zavaró bevágást.

Nem váltott ki egyöntetű lelkesedést a felhasználókból a jubileumi iPhone-on megismert bevágás, azaz a notch, ettől függetlenül ma már nem csak az Apple gondolja úgy, hogy így takarja le az előlap tetején lévő érzékelőket.

A Microsoft által benyújtott szabadalmi kérelem viszont kisebb notchot eredményezhet a jövőbeni iPhone-okon, sőt androidos telefonokon is, elsősorban persze majd a Microsoft-eszközökön. A technológia egyetlen szenzorba kombinálja az elülső kamerát és az infravörös kamerát. A helytakarékosság mellett ennek a megoldásnak az is előnye lenhetne, hogy mivel az IV érzékelő és a kamera érzékelője egymás mellett lennének, a telefon egyszerre gyűjthetné össze a két érzékelő adatait, és ezzel pontosabbá válnának a mélységi számítások.

©

Bár egyelőre még csak szabadalomról van szó, mindenesetre érdekes a koncepció, hiszen továbbra is nagy kihívást jelent, hogy szinte semmi se vegyen el helyet a kijelzőtől. A szakértők szerint megvan az esély arra, hogy az új technológiát a sokat emlegetett Surface Phone-ban ismerheti majd meg a világ.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!