szerző:
hvg.hu

Egy amerikai általános iskola tanítója nemrég fogalmazást íratott a másodikos osztályával arról, melyik találmány szomorítja el őket. Az eredmény sok szülőt sokkolt.

Az okostelefonok elterjedésével párhuzamosan erősödtek egyre jobban azok a hangok, amelyek szerint a mobil függőséget okozhat és káros hatással lehet az életünkre. A Deloitte korábbi kutatása szerint a nap folyamán egy felhasználó körülbelül 47-szer nézi meg a telefonját, de a 18 és 24 év közöttieknél ez a szám eléri a 82-t, de este sem szeretünk megválni a készüléktől. Bár a kutatások elég egyértelműen mutatnak rá arra, hogy változtatni kellene a szokásainkon, az igazság az, hogy ezt csak nagyon kevesen teszik meg. Pedig a probléma meglehetősen súlyos, ezt támasztja alá egy amerikai tanító esete is

A louisianabéli iskolában Jen Adams Beason nemrég arra kérte a második osztályos (7-8 éves) diákjait, írjanak le egy dolgot, aminek szerintük soha nem kellett volna elkészülnie. A 21 gyermekből négyen is azt írták, szerintük a telefon az, amit soha nem lett volna szabad feltalálni. Az egyik dolgozatot a Facebookon is megosztotta.

A kisdiák a fogalmazásában azt írja, gyűlöli az anyukája mobilját, és azt kívánja, bárcsak soha nem találták volna fel, neki pedig soha ne lett volna telefonja. Mint írja, szülei minden nap a mobiljukon "lógnak", ami szerinte igen rossz szokás. A dolgozat aljára készített rajz pedig önmagáért beszél.

A tanár bejegyzését egy hét alatt több mint 250 ezren osztották meg, köztük olyan szülők is, akiket szinte sokkolt a poszt, és bűnösnek tartják saját magukat – írja a BBC. Egy másik tanár, Abbey Fauntleroy pedig arról számolt be, hogy korábban a diákokat a Facebookról kérdezték. Sokan közülük azt mondták, a szüleik több időt töltenek facebookozással, mint azzal, hogy velük beszélgessenek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!