szerző:
hvg.hu

A retro-futurisztikus világba kalauzoló Fallout 76-ról eddig csupán egy alig másfél perces teaser jelent meg, de már ez is elég volt, hogy rajongók százezreit csigázza fel.

Derült égből villámcsapásként érte a rajongókat, hogy vadonatúj Fallout-játékon dolgozik a program mögötti Bethesda Softworks: kedden egy sejtelmes élő videót osztottak meg hivatalos Twitter-csatornájukon, de az csak néhány óra elteltével vált világossá, mi célt szolgált a visszaszámlásként működő felvétel.

Ahogy az várható volt, a retro-futurisztikus világba kalauzoló program háromévnyi teljes csend után új fejezettel bővül, ám a Fallout 76 címmel illetett epizód érezhetően más irányvonalat követ majd, mint az eddigiek.

Sajtóhírek szerint az újdonság egyfajta online túlélőjáték lesz, így a régóta létező széria legfrissebb darabja nem a már megszokott szerepjáték elemeket viszi tovább, hanem kimondottan a többszereplős módra kíván koncentrálni. A Kotaku megbízható forrásokra hivatkozva azt írja, a készítők a kategória népszerű képviselőiből, a DayZ és a Rust című játékokból merítettek mostani, hosszú ideje készülő alkotásukhoz. A szivárogtatók azt is megjegyezték, hogy a fejlesztés alatt álló program korábban is létezett már, méghozzá a 2015-ben kiadott Fallout 4 egyik alternatívájaként, amelyet végül továbbfejlesztettek.

A magukat meg nem nevező források azt is tudni vélik, hogy a program az utolsó, negyedik részhez hasonlóan erős történetszállal is jelentkezik majd, de a húzószám minden bizonnyal a netes kalandoknak teret adó opció lesz. A trailerben egyébként felsejlik egy, a világ újjáépítésével kapcsolatos monológ is, melyből arra következtetnek, hogy ez valamilyen formában hangsúlyos része lesz majd az egyelőre dátum nélküli játéknak.

Többet alighanem az előttünk álló E3 során osztanak meg a fejlesztők, ami pedig itt van a kanyarban, így néhány nap múlva már okosabbak leszünk.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!