szerző:
MTI

A beszámolók szerint az álarcosok három fehér Volkswagen-busszal érkeztek az étteremhez, és fegyverük is volt. Egyelőre nem tudni, hova vitték Szaakasvilit.

Ismeretlen álarcosok elfogták és meghatározatlan helyre vitték hétfőn Miheil Szaakasvilit, az ukrán állampolgárságától megfosztott volt odesszai kormányzót, egykori grúz elnököt.

A hír a politikus Facebook-oldalán jelent meg, és ukrán hírügynökségek is beszámoltak róla. Egy videót is közzétettek, amelyet állítólag a helyszínen készítettek. A felvétel rövid, mindössze nyolc másodperces, és tényleg egy étteremben rögzítették, valószínűleg az emeletről vagy galériáról.

Szaakasvilit az általa alapított, Új Erők Mozgalma nevű párt irodája melletti étteremben fogták el. Az álarcosok három fehér, Volkswagen típusú busszal érkeztek a helyszínre. Az UNIAN hírügynökség szerint az álarcosoknál fegyverek is voltak.

Németh András Világ

"Putyin is megígérte, hogy a golyóimnál fogva fog felakasztani"

„Petro Porosenko veszíteni fog. Ami ellenem folyik, az új Dreyfus-ügy: azzal vádolni engem, hogy orosz ügynök lennék, ugyanolyan, mint ami a hírhedt franciaországi perben elhangzott” – mondta a HVG-nek Mihail Szaakasvili volt grúz elnök.