szerző:
hvg.hu

Nemcsak nálunk zajlik az élet, Örményországban is egymást érik a tüntetések. A rendőrség erőszakosan lépett fel, és letartóztatta az ellenzék vezetőjét, Nikol Pasinjánt.

Tizedik napja tüntetnek az örmények Jerevánban Szerzs Szargszján miniszterelnökké választása ellen - kedden választotta meg miniszterelnökké a parlament. A tüntetést fel akarta oszlatni a rendőrség, hang- és villanógránátokat is bevetettek. Az ellenzéki tüntetők összecsaptak a rendőrökkel vasárnap Jerevánban, Nikol Pasinján ellenzéki vezetőt pedig őrizetbe vették - a rendőrség úgy fogalmazott "erő alkalmazásával eltávolították" a térről.

A héten a miniszterelnökké választott korábbi államfő, Szerzs Szargszján találkozott Pasinjánnal, amit élőben közvetített a televízió. A találkozót Szargszján pár perc után otthagyta, mert mint mondta: zsarolásnak nem enged. "Azért jöttem, hogy a lemondásáról tárgyaljunk" mondta az ellenzéki Pasinján ugyanis a miniszterelnöknek. "Senki nem beszélhet velünk a fenyegetés nyelvén" mondta a miniszterelnöknek Pasinján, hozzátéve: "Örményországban megváltozott a helyzet, a hatalom immár a nép kezében van".

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!